Tegelzettersbedrijf

Er zijn ontzettend veel tegelzettersbedrijven, wat het lastig maakt om te bepalen welke tegelzetter geschikt is voor uw klus. We helpen u graag op weg met een aantal stappen die u helpen de juiste tegelzetter te vinden.

Wat kost het inschakelen van een tegelzettersbedrijf?

Kiest u ervoor om de tegelklus uit te besteden aan een ervaren tegelzetbedrijf dan biedt het onderstaande prijzenschema u een richtlijn aan welk budget u ongeveer dient te denken. Er is een onderscheid gemaakt tussen goedkope en luxere tegels omdat er tussen tegelsoorten grote verschillen in prijs zit.

Gemiddelde prijs per m2 Voorbeeld goedkope tegel: badkamer met 20 m2 aan tegelsVoorbeeld luxere tegel: badkamer met 20 m2 aan tegels
Legloon€ 25 - € 40€ 500 - € 800€ 500 - € 800
Tegels€ 15 - € 60€ 300 - € 600€ 600 - € 1200
Materiaal€ 8 - € 16€ 160 - € 240€ 240 - € 320
Totaal€ 48 - € 116€ 960 - € 1640€ 1340 - € 2320

Nieuwsgierig naar wat de precieze prijs is voor de tegelklus in uw woning? We bieden u gratis offertes aan van tot wel 4 tegelzetters. Zonder ergens aan vast te zitten heeft u de kans om de prijzen in te zien van diverse tegelzettersbedrijven. U zult merken dat de prijzen van tegelzetbedrijven zeer uiteen kunnen lopen. Door te vergelijken kunt u dus tot wel honderden euro’s besparen op de tegelklus!

Badkamertegels door tegelzettersbedrijf

Wat kan een tegelzetbedrijf voor u betekenen?

Tegelzetters zorgen ervoor dat u een strak betegelde vloer of wand krijgt ongeacht met welk materiaal zij werken of de moeilijkheidsgraad van het legmotief, en dat binnen een tijd waarin u hoogstwaarschijnlijk zelf de tegelklus niet had kunnen realiseren. U kunt daardoor snel weer lekker koken, een warme douche nemen of ontspannen tv kijken in uw woonkamer. Een groot voordeel is ook dat u garantie heeft op het tegelwerk, dus mocht er toch iets misgaan, dan bespaart u uzelf behoorlijk wat onkosten.

Kiest u voor een klein of groot tegelzettersbedrijf?

U kunt voor een regionaal of landelijk tegelzettersbedrijf kiezen, maar wat zijn de voor- en nadelen?

  • Klein regionaal bedrijf: dit bedrijf is plaatselijk georiënteerd waardoor u lagere voorrijkosten heeft. Daarnaast heeft een kleiner bedrijf als voordeel dat medewerkers vaak breed inzetbaar zijn; één iemand kan de gehele badkamer voor u doen. Tot slot is het contact met een kleiner bedrijf persoonlijker; ze hebben meer tijd voor het bespreken van uw wensen. Wat dan een nadeel is aan een kleiner bedrijf is dat zij minder personeel in dienst hebben waardoor het langer kan duren voordat de tegelzetter bij u aan de slag gaat.
  • Groot landelijk bedrijf: een groot bedrijf pakt meerdere provincies mee of gaat zelfs landelijk op klus. Het voordeel van een groot bedrijf is dat zij vaak een onderhouds- of serviceafdeling hebben die 24 uur per dag bereikbaar is waardoor er bij spoedgevallen snel iemand bij is. Nadelig aan een groot tegelzetbedrijf is: het contact is vaak minder persoonlijk omdat de tegelzetters snel weer op een andere klus gezet worden en u heeft hogere voorrijkosten.

Woonkamertegels door tegelzettersbedrijf

Adviesgesprek met een tegelzettersbedrijf

Voordat u met een tegelzettersbedrijf in zee gaat kunt u eerst gebruik maken van een adviesgesprek. De tegelzetter komt dan bij u thuis langs om de situatie te bekijken en vervolgens met u om tafel te gaan. U krijgt de gelegenheid om uw wensen te bespreken, de tegelzetter kan u direct van zijn/haar specialistische advies voorzien en u heeft de gelegenheid om al uw vragen te stellen. De meeste tegelzetbedrijven brengen hier een bedrag van € 50,- voor in rekening. Kiest u ervoor om de klus uit te besteden aan dat tegelzettersbedrijf dan trekken zij dit bedrag vaak af van het totaalbedrag, zodat u uiteindelijk een gratis adviesgesprek heeft gehad.

Keurmerk tegelzettersbedrijf

Aan het beroep tegelzetter stelt de overheid geen specifieke eisen en dat betekent dat ieder willekeurig persoon, goed of slecht, een tegelzettersbedrijf kan beginnen. Daarom is het keurmerk SGAT-erkenning in het leven geroepen door De Bond voor Aannemers in Tegelwerken (Bovatin). Heeft een tegelzetter zich aangesloten bij Bovatin dan kunt u er van op aan dat u te maken heeft met een betrouwbaar tegelzettersbedrijf, en is het bedrijf ook nog eens in het bezit van de SGAT-erkenning dat zit u zeker goed.

Natuursteen keuken door tegelzettersbedrijf

Verschil tussen tegelzettersbedrijven

Op basis van welke punten kunt u tegelzettersbedrijven het beste met elkaar vergelijken?

  • Prijs: door het vergelijken van meerdere offertes gaat u al snel zien dat de prijzen van tegelzettersbedrijven zeer uiteenlopen. U kunt dus veel besparen!
  • Garantie: er zijn geen vaste richtlijnen voor de garantietermijn die op tegelwerk zit. Controleer daarom altijd de garantietermijn die een tegelzettersbedrijf geeft.
  • Extra’s: misschien heeft u speciale wensen die de ene tegelzetter wel kan realiseren en de ander niet.
  • Tijdsplanning: tegelzettersbedrijven kunnen het druk hebben, waardoor u moet wachten op uw beurt terwijl een andere tegelzetter wel op korte termijn bij u aan de slag kan.

Vergelijk offertes voor prijsvoordeel

Alle vier de bovenstaande punten kunt u terug vinden in een offerte en het aanvragen van die offertes bieden we u graag kosteloos en vrijblijvend aan. U ontvangt van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt binnen twee werkdagen offertes, waarna u de bovenstaande punten op uw gemak vanuit huis kunt vergelijken met elkaar. Start nu uw zoektocht naar het tegelzettersbedrijf met de beste prijs, die garantie biedt, aan uw wensen kan voldoen en beschikbaar is op de tijd dat u de klus geklaard wilt hebben!

Tegelzetter offertes