Wandtegels

Voor de muren in de keuken, badkamer en het toilet zijn wandtegels al jaren erg populair. Waarom? Wandtegels zijn hygiënisch, waterbestendig en blijven jaren lang mooi.

Prijs wandtegels

Wandtegels zijn in vele verschillende prijsklassen te verkrijgen. De hoogte van de prijs is afhankelijk van:

In onderstaand schema vindt u een gemiddeld prijs waar u aan dient te denken bij het kopen van wandtegels:

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld: de wand boven het keuken aanrecht met 2 m2 aan wandtegelsVoorbeeld: een badkamer met 15 m2 aan wandtegels
Natuursteen tegels€ 30 - € 70€ 60 - € 140€ 450 - € 1050
Keramische tegels€ 8 - € 40€ 16 - € 80€ 120 - € 600

Wilt u weten wat het aanschaffen en laten plaatsen van wandtegels u in uw eigen situatie gaat kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tegelzetters in uw omgeving. Zo kunt u een inschatting maken van een passend budget vanuit de luie stoel.

Verschil tussen wandtegels en vloertegels

Mocht u een hele mooie vloertegel op het oog hebben, deze kan ook op de wand. Andersom kan een wandtegel niet op de vloer omdat wandtegels dunner zijn en daardoor minder druk aan kunnen. Gaat u lopen op de wandtegel, dan is de kans op beschadigingen groot. De PEI-waarde geeft deze slijtweerstand van een tegel aan. Gaat u op zoek naar een wandtegel dan volstaat een tegel met PEI-waarde 1. Deze waarde vindt u terug op de tegelverpakking.

Wandtegels badkamer

Geschikte wandtegels

Geglazuurde keramische tegels zijn bij uitstek de meest gebruikte en meest geschikte wandtegels. Zeker in de badkamer of keuken. Waarom? Geglazuurde keramische tegels zijn:

  • waterdicht;
  • kunnen tegen chemicaliën (bijvoorbeeld bleek);
  • zijn hittebestendig;
  • en makkelijk schoon te maken (dus vetspetters achter het fornuis vormen geen probleem).

Daarnaast zijn keramische tegels er in allerlei kleuren, maten en structuren dus voor iedere ruimte is er wel een passende soort wandtegel. Wilt u toch liever natuursteen? Dat kan, maar houdt u er in vochtige ruimtes dan rekening mee dat het niet een poreuse tegel is met een grote hoeveel aan kalk, en dat de natuursteen tegels voorzien zijn van een impregneer laag.

Wandtegel trends

Trends voor wandtegels in ruimtes als de badkamer, keuken of het toilet zijn:

  • Formaat: grote tegels zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Ze creëren een ruimtelijk effect en zorgen voor een moderne uitstraling. Zeker in kleinere ruimtes kan dit wenselijk zijn want kleinere tegels maken de ruimte juist kleiner. Een groot formaat tegel start bij de afmeting 30 x 60 cm.
  • Kleur: neutrale kleuren als wit en beige blijven nog altijd populair door het ruimtelijke en lichte effect dat ze creëren. Toch merken keuken- en sanitairzaken een toename in de verkoop van tegels in grijstinten. Dit geeft de ruimte een chique en eigentijdse uitstraling. De wit- en grijstinten worden vaak gecombineerd (zie afbeelding).

wandtegels

Houten tegels op de wand

Wilt u wél een makkelijk en goed te onderhouden muur maar bent u niet zo gek op tegels? Tegenwoordig is er veel mogelijk! Zelfs een tegel met een ‘houtlook’, waarmee u een warm effect creëert in uw huis en die in alle ruimtes toepasbaar is. Verras mensen bijvoorbeeld met een met hout beklede keukenwand. Wie had dat voor mogelijk gehouden?

Hout-look in de keuken

Wandtegel perfect laten plaatsen?

Wilt u dat de tegels snel, strak, waterdicht en het liefst zo goedkoop mogelijk op de wand worden gezet door een ervaren tegelzetter? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt. Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen de prijsinformatie van de tegelzetters en kunt u thuis op uw gemak de keuze maken of u met een van de tegelzetter in zee wilt gaan. Het vergelijken van offertes kan u tot wel 40% besparing op wandtegels opleveren.