Vloertegels

Vloertegels staan bekend als vloeren die het langste meegaan, ze zijn tijdloos en wat ideaal is; vloerverwarming is mogelijk! Dit bespaart u koude voeten maar ook op de energierekening.

Prijs vloertegels

Voor u, de buurvrouw, de bakker om de hoek, voor iedereen is er wel een geschikte soort vloertegel. Omdat er zoveel verschillende smaken zijn is er niet een eenduidige prijs te geven over wat vloertegels kosten. De hoogte van de prijs is afhankelijk van of u gaat voor natuursteen tegels of keramische tegels, de grootte van de tegel en de slijtweerstand. Om u toch een richtlijn mee te geven vindt u in onderstaande schema de gemiddelde prijzen (inclusief btw) van vloertegels:

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld: het toilet met 1.5 m2 aan vloertegelsVoorbeeld: de badkamer met 14 m2 aan vloertegels
Natuursteen tegels€ 40 - € 80€ 60 - € 120€ 560 - € 1120
Keramische tegels€ 15 - € 60€ 22,50 - € 90€ 210 - € 840

Wilt u een ruimte in uw huis laten opknappen door een tegelvloer te laten leggen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op van maximaal 4 ervaren tegelzetters bij u in de buurt en vergelijk ze met elkaar om er de beste prijs uit te halen. Naast de waardevolle prijsinformatie kunt u informatie inwinnen over wat nu de meest geschikte vloertegel is voor uw ruimte en dat zonder meteen ergens aan vast te zitten.

tegelzetter specialist

Verschil tussen vloertegels en wandtegels

Vloertegels kunt u prima op de wand te plaatsen. Wandtegels zijn daarentegen niet geschikt als vloertegel. Vloertegels zijn namelijk steviger dan wandtegels, maar dat wil niet direct zeggen dat ze voor alle ruimtes geschikt zijn. Of een tegel geschikt is om veel op te lopen zonder dat u snel slijtage gaat zien is aangegeven met de PEI-waarde. Waar dient u dan op te letten? Als u een vloertegel koopt met PEI-waarde 3 of hoger dan weet u zeker dat deze tegel geschikt is om met schoenen op te lopen zonder dat de vloertegel snel slijt.

OmschrijvingGeschikte ruimte
PEI-waarde 3 (en hoger)Geschikt voor middelmatig gebruik van de tegelvloer met schoenen aan.Badkamer, slaapkamer, woonkamer, hal
PEI-waarde 4 (en hoger)Dit is de meest veilige keuze voor ruimtes waar veel gelopen wordt. Woonkamer, hal en winkels
PEI-waarde 5 Zie PEI-waarde 4.Industrieel gebruik

Maak geen slippertje

In sommige ruimtes in huis speelt veiligheid een rol bij het kiezen van de geschikte vloertegels. De badkamer kan bijvoorbeeld erg vochtig zijn waardoor uitglijgevaar ontstaat. Waar dient u op te letten bij het aanschaffen van een vloertegel voor vochtige ruimtes? De slipweerstand van een vloertegel is op de verpakking aangegeven als R-waarde. Is de R-waarde tussen de 9 en 13 dan heeft u de juiste tegel te pakken. Het kan ook zo zijn dat de gradaties A, B en C op de tegelverpakking staan. Vloertegels aangeduid met een B of C zijn dan geschikt om in de badkamer te gebruiken. Wilt u voor een natuurstenenvloer gaan in vochtige ruimtes? Zorg dan altijd dat de vloertegel is voorzien van een impregneer laag.

Vloertegel trends

Trends voor vloertegels in ruimtes als de woonkamer, badkamer of keuken zijn:

  • Formaat: XXL vloertegels zijn tegenwoordig helemaal in. De belangstelling voor een groter formaat tegel is al een aantal jaren aan het groeien en die stijging zet nog steeds door. Vloertegels van 60 x 60 cm beginnen de standaard te worden. Mocht u over een heel grote woonkamer beschikken dan heeft u zelfs de keuze uit tegels van 120 x 120 cm. Grote tegels zorgen voor een ruimtelijk en rustig effect omdat er minder voegen op een oppervlakte verwerkt zijn.
  • Kleur: nog altijd voeren neutrale kleuren de boventoon: wit, bruintinten, grijstinten en zwart. Dit blijven dé populairste kleuren omdat ze tijdloos zijn en goed te combineren met meubels.

vloertegels

Nooit meer koude voeten!

Herkent u dat: een algeheel koud gevoel? Vaak is dit veroorzaakt doordat u koude voeten heeft. Nog een groot voordeel en tevens het onderscheidende vermogen van tegels is de mogelijkheid tot vloerverwarming. Heerlijk voor in de badkamer, die u toch regelmatig met blote voeten betreedt. Maar ook in de woonkamer biedt vloerverwarming voordelen. De warmte wordt namelijk gelijkmatig verdeeld over de gehele ruimte. Waar bij radiatoren de meeste warme lucht opstijgt (omdat koude lucht zwaarder is) verwarmt vloerverwarming vanaf de grond, waardoor u in de gehele woonkamer kunt genieten van een aangename temperatuur.

Vloerverwarming badkamer

Uw vloertegels vakkundig laten plaatsen?

Tegelvloer laten leggen door een ervaren tegelzetter kan zeker lonend zijn. Zo weet u zeker dat u snel weer gebruik kunt maken van een strak betegelde ruimte in uw huis, waar u weer jaren plezier van heeft. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt. Wanneer u het formulier heeft ingevuld wordt er binnen 2 dagen contact met u opgenomen en kunt u vanuit huis zonder de directe druk van een verkoper rustig uw afwegingen maken.