Keukentegels

Hoe vaak passeert u de keuken op een dag? Even wat te drinken of eten pakken, koken en handen wassen. De keuken is een van de meest belopen ruimtes in huis. Kies daarom uw keukentegels zorgvuldig uit.

Prijs keukentegels

Er zijn decoratieve keukentegels voor op de wand, veelal toegepast tussen het aanrecht en de bovenste keukenkastjes, en tegels voor op de vloer. Erg handig voor het morsen want tegels zijn zeer gemakkelijk weer schoon te maken. Tussen wand- en vloertegels zit een prijsverschil maar ook tussen de soorten keramische tegels en natuursteen tegels. Onderstaand ziet u een gemiddelde prijs (inclusief btw) waar u aan dient te denken bij wand- en vloertegels.

Wandtegels

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld goedkopere tegels: tegelwand boven het aanrecht met 2m2 aan tegelsVoorbeeld luxere tegels: tegelwand boven het aanrecht met 2m2 aan tegels
Natuursteen tegels€ 30 - € 70€ 60 - € 100€ 100 - 140
Keramische tegels€ 8 - € 40€ 16 - € 40€ 40 - € 80

Vloertegels

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld goedkopere tegels: keukenvloer van 10 m2 aan tegelsVoorbeeld luxere tegels: keukenvloer van 10 m2 aan tegels
Natuursteen tegels€ 40 - € 80€ 400 - € 1200€ 1200 - € 1600
Keramische tegels€ 15 - € 60€ 300 - € 600€ 600 - € 1200

Waarschijnlijk heeft u een ander aantal m2 aan keukentegels nodig dan in het voorbeeld is genoemd en is het afhankelijk van uw wensen of u in de categorie goedkopere of luxere tegels valt. Benieuwd naar wat het laten plaatsen van tegels u precies gaat kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 4 tegelzetters. Vanuit huis, zonder opdringerige verkopers om u heen, kunt u op uw gemak de offertes vergelijken en zo de voor u best passende en voordeligste tegelzetter opsporen.

Keukentegels

Geschikte keukentegels

Gaat u voor tegels in de keuken dan dient u de volgende drie eisen aan de tegels te stellen:

1. Waterbestendig

In de keuken werkt u met water maar ook met vloeibare producten. Het is daarom aan te raden om voor een tegel te gaan die waterbestendig is. Hoe herkent u deze tegels? Alle geglazuurde tegels zijn waterbestendig en als de tegel niet over dit glazuurlaagje beschikt dan dient u de tegel te laten impregneren. De meest gekochte keukentegels zijn geglazuurde keramische tegels. Dit type tegel is vlekbestendig; zuren (zoals frisdrank) en schoonmaakmiddelen kunt u op uw keukentegels morsen zonder blijvend effect. Natuursteen tegels zijn hier wel gevoelig voor en dient u daarom goed te onderhouden.

2. Hygiënisch

Geglazuurde of behandelde (impregneren) keukentegels zijn makkelijk afwasbaar en daardoor één van de hygiënische materialen om in de keuken te verwerken. Hygiëne is zo belangrijk in uw keuken omdat u daar uw voedsel bereidt; brood smeren, vlees snijden etc. Daarnaast valt er regelmatig iets op de grond of de vetspetters vliegen u om de oren. Dit vormt geen probleem voor keukentegels.

3. Krasbestendig

De keuken is de plek in huis waar dagelijks de meeste voetstappen over heen gaan. Daarnaast staan er in de keuken zware toestellen als de koelkast, vriezer en eventueel de afwasmachine. Houdt u daarom bij het uitzoeken van keukenvloertegels rekening met hoe krasbestendig de tegel is. Hoe weet u of een tegel geschikt is voor veel verloop? Dat ziet u aan de PEI-waarde die op de tegelverpakking vermeld staat. De PEI-waarde bestaat uit cijfers van 1 (wandtegels) tot 5 (industrieel gebruik). Wilt u er zeker van zijn dat uw keukentegels zo min mogelijk beschadigen oplopen, dan is het aan te raden om te gaan voor PEI-waarde 3 of 4. Gaat u voor 5 dan moet u wel hele gekke dingen doen om de tegel te beschadigen.

Tot slot: vergeet vooral niet dat naast deze praktische zaken keukentegels uiteraard ook een decoratieve functie hebben. U heeft een scala aan keuzes in formaten, kleuren en patronen. Er is echt voor iedere smaak een geschikte tegel te vinden.

Keukentegels

Vloerverwarming

Als u de vloer in de keuken laat betegelen dan is dat hét moment om te bepalen of u vloerverwarming wilt laten installeren. Een groot voordeel: nooit meer koude voeten tijdens het koken of het doen van de afwas en meer ruimte omdat een radiator overbodig is. Het laten plaatsen van vloerverwarming (inclusief materialen en BTW) kost in het eerdergenoemde voorbeeld van 10m2 aan keukenvloertegels ongeveer tussen de € 740,- aan € 850,-.

Inspirerende wandtegels

De metrotegel staat bekend als dé wandtegel voor keukens. Dit is een prima keuze maar u kunt meer doen met de wand boven de aanrecht. Verdiep u in de mogelijkheden van: Marokkaanse tegels, Portugese tegels, de hout-look en mozaïek.

Keukentegels

Snel weer kunnen koken

Keukentegels laten plaatsen door een ervaren tegelzetter zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer lekker in uw keuken maaltijden kunt bereiden. Vraag hier gratis offertes aan bij maximaal 4 tegelzetters uit uw omgeving en ontvang binnen 2 werkdagen vrijblijvend offertes. Zo hoeft u de deur niet uit maar weet u wel hoeveel het betegelen van de keuken u gaat kosten. Makkelijker kan niet!