Badkamertegels

Als u de stijl voor de badkamer heeft bepaalt dan is het aan te raden te starten met uw zoektocht naar de best passende badkamertegels. Waar dient u allemaal aan te denken als u badkamertegels gaat kopen?

Prijs badkamertegels

Wilt u graag zo goedkoop mogelijk de badkamer betegelen of juist voor luxe gaan? Het kan allemaal! De prijs van badkamertegels is geheel afhankelijk van uw wensen; het soort materiaal (keramiek of natuursteen) maar ook de grootte van de tegels. In het onderstaande schema vindt u de gemiddelde prijzen (inclusief btw) waar u aan dient te denken bij geschikte badkamertegels.

Wandtegels

Gemiddelde prijs per m2
Voorbeeld goedkopere tegels: badkamer met 20 m2 aan wandtegels

Voorbeeld luxere tegels: badkamer met 20 m2 aan wandtegels
Natuursteen tegels€ 30 - € 70€ 600 - € 1000€ 1000 - 1400
Keramische tegels€ 8 - € 40€ 160 - € 400€ 400 - € 800

Vloertegels

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld goedkopere tegels: badkamer met 15 m2 aan vloertegelsVoorbeeld luxere tegels: badkamer met 15 m2 aan vloertegels
Natuursteen tegels€ 40 - € 80€ 600 - € 900€ 900 - € 1200
Keramische tegels€ 15 - € 60€ 225 - € 525€ 525 - € 900

U ziet dat de prijzen zeer uiteenlopen. Vanuit huis laten berekenen wat u kwijt bent aan het laten betegelen van uw badkamer? Vraag hier gratis offertes aan van maximaal 4 tegelzetters en ontvang zonder direct ergens aan vast te zitten offertes. Nu kunt u een inschatting maken van de totaalkosten van het laten betegelen van uw badkamer en een budget gaan opstellen.

Tegels badkamer

Geschikte badkamertegels

Er zijn twee eisen die u moet stellen aan badkamertegels:

Waterbestendig

Aangezien de badkamer dé plaats in huis is waar het meeste water vloeit is het belangrijk dat u bij het kiezen van badkamertegels rekening houdt met de waterbestendigheid van de tegel. Dit zijn tegels:

Heeft u al een tegel op het oog maar voldoet deze nog niet aan één van de bovenstaande opties? U kunt de tegel alsnog laten behandelen door een tegelspecialist nadat de tegels geplaatst zijn. De meest gekozen badkamertegels zijn geglazuurde keramische tegels.

Veiligheid

Natte tegels kunnen glad zijn, tenzij u een tegel kiest met een anti-sliplaag. Hoe herkent u deze badkamertegel? Op de tegelverpakking staat een R-waarde aangegeven. Als deze waarde tussen de 9 en 13 is kunt u ervan uitgaan dat deze tegels slipbestendig zijn (hoe hoger, hoe beter). U kunt ook de gradaties A, B of C aantreffen. B en C wil zeggen dat de tegel over een anti-sliplaag beschikt en dus geschikt is voor de badkamer.

Verschil tussen vloer- en wandtegels

Het grootste verschil tussen wand- en vloertegels is dat wandtegels enkel geschikt zijn om op de wand te plaatsen en dat vloertegels op zowel de vloer als wand toegepast kunnen worden. Wandtegels zijn een stuk dunner en minder stevig. Aan de wand voldoen ze prima, maar als er op gelopen wordt, kan er snel slijtage plaatsvinden.

Tegels badkamer

Vloerverwarming

Wilt u uw badkamervloer betegelen, dan is het nu het moment om te bedenken of u vloerverwarming wilt laten installeren. Vloertegels kunnen koud aanvoelen en aangezien u in de badkamer veel met blote voeten loopt, kan vloerverwarming een echte toegevoegde waarde zijn. Daarnaast geleidt de vloer de warmte geleidelijk in de ruimte waardoor u geen radiator meer nodig heeft, dus meer ruimte! Als we het voorbeeld van het begin van deze pagina er nog een keer bij pakken, dan dient u voor het laten installeren van vloerverwarming bij een badkamervloer van 15 m2 rekening te houden met een bedrag tussen de € 785,- en € 950,-.

Meer ruimte in de badkamer

Onderstaand vindt u inspiratietips om optisch meer ruimte in uw badkamer te creëren:

  • Grote tegels (start bij 30 cm)
  • Horizontale rechthoekige tegels
  • Gekalibreerde tegels (voeg is minder zichtbaar)
  • Lichte kleuren en natuurtinten (wit, lichtgrijs)
  • Voegen in de kleur van de tegel

Maar ook:

  • Transparante producten (bijv. douchewand van glas)
  • Ramen vrij houden voor zoveel mogelijk lichtinval
  • Spiegels

badkamer tegels

Trend: strook gekleurde tegels

Was het eerst gebruikelijk om te kiezen voor één tegelsoort voor de hele badkamer, tegenwoordig gaat het veel meer om beleving. Dat ziet u al terug aan dat men vaak een andere kleur tegels kiest voor op de vloer en wand, maar ook aan het onderbreken van de wand met een ander soort tegel. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloertegel in een strook achter het toilet of de douche door te laten lopen of misschien wel te gaan voor een kleurrijk mozaïek. Zo kunt u sfeer aanbrengen in uw badkamer.

Mozaïek

Badkamer betegelen, pak het professioneel aan

Omdat u een waterdichte badkamer wilt hebben is het aan te raden om badkamer te laten betegelen door een ervaren tegelzetter. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan en heeft u garantie wanneer zich dit wel voordoet. Vraag hier gratis offertes aan bij maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt en binnen 2 werkdagen ontvangt u vrijblijvend de offertes volledig toegespitst op uw situatie.