Metrotegels

Vlek-, hitte- én waterbestendig; metrotegels bieden het allemaal. Metrotegels zijn daarom ideaal voor in uw keuken, toilet en badkamer.

Metrotegels prijs

Metrotegels zijn echte klassiekers en worden al jaren in woningen toegepast wegens het grote gebruikersgemak. Wat betaalt u voor dit type tegel?

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld:
keukenwand met 4 m2 aan metrotegels
Voorbeeld:
badkamer met 20 m2 aan metrotegels
Metrotegels€17,50 - €35,-€ 70 - € 140€ 350 - € 700

Bent u benieuwd naar wat het door een ervaren tegelzetter laten plaatsen van de metrotegels in uw situatie gaat kosten? We bieden u graag de mogelijkheid om u daarop te oriënteren. Veel mensen denken ‘ik doe het zelf’ om kosten te besparen, maar verkijk u daar niet op. Vraag hier kosteloos en vrijblijvend offertes aan van maximaal 4 tegelzetters en reken uit of het echt zoveel goedkoper is om alles zelf te doen; denk aan materiaalkosten, manuren en kwaliteit. De kwaliteit controleert u door bijvoorbeeld te kijken naar keurmerken. Wilt u het toch zelf doen dan is dat uiteraard prima, u zit nergens aan vast.

Wat zijn metrotegels?

De witte metrotegels zijn voor het eerst toegepast in de Franse metro, speciaal ontworpen om het licht goed te verspreid in de donkere tunnels. Al snel werden ze ook toegepast bij slagers wegens de hygiëne en uiteindelijk kwam de metrotegel in normale huishoudens terecht. Daar zijn ze niet meer weg te denken als wandtegels in de keuken en badkamer.

Metrotegels in de Parijse metro

Uiterlijk

De metrotegel is een keramische tegel; een uit klei gebakken tegel met daaroverheen een glanzende glazuurlaag. De langwerpige metrotegel heeft een afmeting van 7,5 x 15 cm of 10 x 20 cm en is te herkennen aan de afhellende randen. Was de metrotegel voorheen alleen in het wit te verkrijgen, tegenwoordig zijn ze er in allerlei verschillende kleuren. Of u nu gaat voor een landelijke, moderne of retro uitstraling in uw woning, het kan allemaal met de metrotegel.

Voordelen van de metrotegel

De metrotegel heeft vele voordelen, misschien is het zelfs wel een van de makkelijkste tegels. Bovenaan de pagina hebben we al wat voordelen benoemd maar hier zetten we alles nog een keer in een rijtje:

  • Geschikt voor iedere ruimte in huis
  • Slijtvast
  • Te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren
  • Vlekbestendig
  • Geen onderhoud
  • Hittebestendig
  • Waterbestendig
  • Makkelijk schoon te houden

Metrotegels zijn onderhoudsvrij

Het fijne aan metrotegels is dat als ze eenmaal geplaatst zijn u er geen omkijken meer naar heeft. U hoeft de tegel niet te behandelen voor gebruik en er is geen onderhoud nodig. Ook tijdens de wekelijkse schoonmaak hoeft u niet na te denken over welke schoonmaakmiddelen u wel of niet kunt gebruiken op metrotegels want deze tegels kunnen veel hebben.

Metrotegel in de badkamer

Wel of niet voegen?

Op internet gaat de vraag rond: moeten metrotegels wel of niet gevoegd worden? Alle tegels dienen altijd gevoegd te worden dus ook metrotegels. Waarom? Als er geen voeg is krijgt vuil de kans om zich tussen de tegels te gaan nestelen wat u niet meer weg krijgt en daarnaast is het geheel zonder voeg niet waterdicht. Wat u wel kunt doen bij metrotegels is om een smalle voeg te laten aanbrengen (2 à 3 mm). Zo lijkt het of de tegels op elkaar aansluiten.

Hoe creëert u diverse uitstralingen met metrotegels?

Door gebruik te maken van een andere kleur voeg kunt u totaal andere stijlen in huis creëren. Heeft u witte metrotegels en u gebruikt een donkergrijze voeg dan krijgt u een retro-look en als u een witte voeg gebruikt krijgt u een rustig moderne uitstraling. Daarnaast kunt u een landelijke tint aanbrengen in uw woning door voor metrotegels in kleuren als crème of oud groen te gaan. Onderstaand ziet u voorbeelden van deze verschillende stijlen:

Metrotegels

Plaats de metrotegel in uw woning

Het afhellende randje van de metrotegel is erg mooi maar wel lastig bij het voegen van de metrotegel. De voeg is namelijk smal en u heeft weinig ruimte door het afhellende randje. Voor het beste resultaat kan het daarom aan te raden zijn om de klus uit te besteden aan een ervaren tegelzetter. Benieuwd naar of dit in uw budget past? We helpen u graag op weg door u kosteloos en zonder verplichtingen maximaal 4 offertes aan te bieden van ervaren tegelzetters bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes en dan kunt u de prijsopgaven op u gemak, lekker vanuit huis, met elkaar vergelijken.