Houtlook tegels

Houdt u van de sfeer van een houten vloer maar heeft u een hekel aan vlekken, koude voeten en onderhoud? De houtlook tegel biedt uitkomst!

Prijs houtlook tegels

De prijs van houtlook tegels is vergelijkbaar met een kwalitatief goed laminaat. Maar berekent u de prijs in het aantal jaar dat het materiaal mooi blijft, dan wint de houtlook tegel. In het onderstaande schema ziet u aan welke prijs (inclusief btw) u dient te denken als u houtlook tegels wilt aanschaffen:

Prijs per m2Voorbeeld:
slaapkamer met 15
m2 aan houtlook
tegels
Voorbeeld:
woonkamer met 40
m2 aan houtlook
tegels
Houtlook tegels€ 17,50 - € 45€ 262,50 - € 675€ 700 - € 1800

Nu kunt u een inschatting maken van wat u ongeveer kwijt bent aan de aanschaf van houtlook tegels, maar het is lastig om op internet specifieke prijsinformatie te vinden. Daarom bieden we u graag prijsinformatie aan dat is toegespitst op uw wensen en een totaal overzicht geeft van de aankoop van de tegels tot het laten plaatsen ervan. Vraag hier de gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van ervaren tegelzettersU ontvangt offertes van gespecialiseerde tegelzetters. Hierdoor ziet u precies hoeveel uw klus kost en welke specialist het wil uitvoeren. Wilt u zeker zijn van een goede kwaliteit? Kijk dan bijvoorbeeld naar keurmerken zoals BOVATIN. Zo weet u altijd zeker dat goed zit.

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn keramische tegels die er, zoals de naam al zegt, uitzien als houten planken. Keramische tegels komen tot stand door klei op hoge temperaturen te bakken en vervolgens de tegel af te werken met een glazuurlaag. Door deze glazuurlaag krijgt de houtlook tegel ook daadwerkelijk het uiterlijk van echt hout. Met de huidige technologie is het mogelijk om reliëf en knoestjes aan te brengen waardoor de tegel nauwelijks meer van een echte houten plank te onderscheiden is.

Houtlook tegels in de badkamer

Voordelen houtlook tegels

Waar onderscheidt de houtlook tegel zich in ten opzichte van echte houten planken? De houtlook tegel:

  • is slijtvast;
  • heeft geen onderhoud nodig;
  • is vlekbestendig;
  • is te combineren met vloerverwarming.

Warme voeten met vloerverwarming

U vindt wellicht dat een houten vloer een fijne warme uitstraling heeft, met de houtlook tegels is het niet alleen de uitstraling, maar is de vloer ook daadwerkelijk warm. Vloerverwarming is zeer geschikt bij tegels, omdat tegels de warmte goed kunnen geleiden waardoor de woonkamer of badkamer binnen 20 minuten aangenaam warm is. Hout en vloerverwarming gaan minder goed samen; het hout droogt uit en kan scheuren of kromtrekken.

Meer informatie over de prijzen van vloerverwarming leest u op de vloerverwarming prijzen pagina.

Vloerverwarming benedenverdieping

Geen onderhoud!

In tegenstelling tot echte houten vloeren heeft u, zoals eerder aangegeven, geen onderhoud aan houtlook tegels. Men bakt de tegel op hoge temperaturen waardoor de poriën dicht branden en vuil zich niet in de tegel kan nestelen. Morst u bijvoorbeeld een glas rode wijn, geen probleem, dit kan niet in het ‘parket’ trekken.

Alle legmotieven mogelijk

Van planken van 20 bij 90 tot planken van 30 bij 120 cm, het kan allemaal met houtlook tegels. Maar dit is niet alles, met hout kunt u nog veel meer legmotieven bedenken zoals de visgraat, halfsteensverband of wild verband. Ook in deze legmotieven zijn houtlook tegels te verkrijgen.

Is het verschil zichtbaar tussen een houten en stenen plank?

Kijkt u zelf naar de onderstaande voorbeelden waarbij houtlook tegels zijn toegepast in woningen:

Houtlook tegels

Op de bovenstaande afbeelding ziet u dat de houtlook tegel nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden is. Met houtlook tegels bereikt u dus precies de uitstraling waar u naar op zoek bent, maar kunt u ook profiteren van alle voordelen van tegels.

Vergelijk houtlook tegels offertes

Bent u overtuigd over het uiterlijk? Dan bieden we u nu de kans om te kijken of het prijskaartje voor het laten plaatsen van houtlook tegels u ook kan overtuigen. Vergelijk 4 tegelzetters met elkaar en bespaar tot wel honderden euro’s op de totale kosten. Grijp hier de mogelijkheid om kosteloos en zonder ergens aan gebonden te zijn offertes aan te vragen van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt. Zo kunt u aan de hand van de offertes een vergelijking maken met de aanschaf van echt hout en uiteindelijk de voor u beste keuze maken.