Cementtegels

Bent u ook benieuwd naar hoeveel sfeervoller uw woonkamer, keuken of badkamer wordt na het plaatsen van de unieke cementtegels? En hoe zit het met het sterke milieuvriendelijke verhaal dat bij deze tegels hoort, kent u dat al?

Prijs cementtegels

Laten we starten met te kijken naar de prijzen voor cementtegels. In onderstaand schema ziet u dat de aanschaf van cementtegels per m2 gemiddeld tussen de € 60,- en € 70,- ligt. Dit wil zeggen dat u voor cementtegels een hogere prijs betaalt dan de meeste tegelsoorten. Waarom de prijs hoger ligt, heeft de maken met het arbeidsintensieve productieproces. Iedere tegel is namelijk uniek.

Gemiddelde prijs per m2Voorbeeld: keukenwand met 6 m2 aan cementtegelsVoorbeeld: badkamervloer met 15 m2 aan cementtegels
Cementtegels€ 60 - € 70€ 360 - € 420€ 900 - € 1.050
Laten plaatsen€ 35 - € 55€ 210 - € 330€ 525 - € 825
Totaal€ 95 - € 125€ 570 - € 750€ 1.425 - € 1.875

U ziet tevens een gemiddelde van de kosten voor het laten plaatsen van cementtegels door een vakkundige tegelzetter. Deze toch prijzige tegels, zijn in goede handen bij een ervaren tegelzetter. En in die tijd heeft u uw handen vrij om allerlei andere dingen op te pakken. Maar hoe weet u wat de beste prijs en tegelzetter is voor uw tegelklus? Door offertes te vergelijken.

Voorbeeld: Stel, u bent gisteren met de eerste de beste tegelzetter in zee gegaan die u 6 m2 aan cementtegels levert en deze tegels plaats op de keukenwand voor een totaalbedrag van € 750,-. U heeft dan de tegelzetter misgelopen die dezelfde klus zou kunnen doen voor € 570,- , en verliest daarmee € 180,-. Vraag daarom altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes op, en steek die € 180,- lekker in uw eigen zak.

Cementtegels

Milieuvriendelijke cementtegels

‘Groene’ producten, dat is waar we tegenwoordig steeds meer naar op zoek zijn tussen de bulk van fabrieksproducten. De milieuvriendelijke cementtegel past perfect in het rijtje van ‘groene’ producten. De techniek om de tegel te maken is al meer dan tien eeuwen oud. Het stamt uit de tijd dat de Moren, de slimme bedenkers van deze speciale tegelsoort, de wereld aan het veroveren waren. In die tijd hebben ze een uniek product achtergelaten dat wij nu in ons moderne tijdperk, nog steeds mooi vinden. Het milieuvriendelijke begint bij de mix van ingrediënten waar de cementtegel uit is opgebouwd. Alles is afkomstig uit de natuur zelf. Wanneer u een cementtegel vanaf de zijkant bekijkt, zult u zien dat de tegel uit twee lagen bestaat. De eerste laag bestaat uit marmerpoeder, fijn cement en organische kleurpigmenten. Deze laag zorgt voor het kleurrijke aanzicht van de tegel. De tweede laag vormt de basis van de tegel en bestaat uit zand, cement en water. Benieuwd naar hoe deze tegel tot stand komt?

Van natuurlijke producten tot kleurrijke cementtegel

Het maken van cementtegels is hard werken. Ambachtslieden hebben de fijne kneepjes van het vak geleerd om de perfecte cementtegel te kunnen maken. Want aangezien het handwerk is, willen ze natuurlijk wel een hoge mate van kwaliteit waarborgen. We nemen u in vijf stappen mee in het productieproces van cementtegels:

Cementtegel makenStap 1. Voor ieder gewenst patroon op de tegel maakt men apart een koperen mal.

Stap 2. In de koperen mal worden de organische kleurpigmenten, vakje voor vakje, gegoten om het patroon van de kleuren te voorzien.

Stap 3. Achter de kleurrijke laag brengt men de stevige cementmix aan, strijkt het geheel glad en drukt het geheel grondig samen in een pers.

Stap 4. De tegel gaat vervolgens voor 24 uur in een waterbad om uit te harden.

Stap 5. Tot slot wordt de tegel voor 7 dagen in een droogrek geplaatst voor de laatste uitharding.

Zoals u heeft kunnen lezen, er komt geen verhitting van de oven aan te pas. De energiebehoefte voor het maken van cementtegels is nihil. Dit komt natuurlijk ten goede van het milieu.

Oneindig veel keuzes van patronen

Mist u weleens wat sfeer in uw interieur? Vaak proberen we dit op te lossen met accessoires, maar teveel accessoires maken een ruimte snel chaotisch. Het plaatsen van cementtegels is een subtiele oplossing daarvoor. U brengt kleur aan in uw woning, pit en kunt het interieur verder rustig houden zonder sfeer te verliezen. Van cementgrijs in combinatie met wit tot azuurblauw met grasgroen, cement tegels zijn er is allerlei kleuren en patronen. Van oorsprong zijn de patronen gericht op de islamitische architectuur; kalligrafie, geometrie en patronen van planten en bloemen. Maar ook per land worden er cementtegels ontworpen, gericht op de culturele smaak. U kunt er zelfs voor kiezen om uw eigen patroon te creëren.

Cementtegels

Bij uniek horen afwijkingen

Het standaard formaat van cementtegels is 20 x 20 cm met een dikte van ongeveer 1,5 cm. Omdat de tegels met de hand worden gemaakt, kan de tegel een paar mm kleiner of groter zijn dan de andere tegel en hetzelfde geldt voor de dikte. Maar ook de kleur kan op de ene tegel sprankelender zijn dan op de andere tegel. Het is aan te raden, tegels uit verschillende dozen met elkaar te mixen zodat niet de ene helft van de muur lichter is dan de andere. Verder hoort de ‘afwijking’ in de cementtegel eigenlijk gewoon bij de schoonheid van de tegel.

Cementtegels laten leggen

Bent u van mening dat het plaatsen van cementtegels een echte toegevoegde waarde kan zijn voor uw woning? Laat ze dan vooral plaatsen door een ervaren tegelzetter. De afwijking in de tegel maakt het namelijk lastiger om te plaatsen, u wilt tenslotte wel dat de patronen goed op elkaar aansluiten en dat kan nog wel eens een tijdrovende klus worden als u het zelf doet. Maak hier de eerste stap zonder direct ergens aan vast te zitten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes op van maximaal 4 tegelzetters bij u uit de buurt. Binnen 2 dagen ontvangt u de offertes. Vergelijk ze op uw gemak, leun achterover en laat u informeren. Vis tot slot de perfecte tegelzetter er tussen uit die van uw thuis een sfeervolle en unieke plek maakt. Het sterke milieuvriendelijke verhaal is daarna aan u om te vertellen aan vrienden en familie, wanneer ze uw bijzondere tegelwand of -vloer komen bewonderen.