Vloerverwarming prijs

De thermostaat met 1 à 2 graden Celsius omlaag zonder het gevoelsmatig kouder te hebben? Dat kan door uw ruimte(s) te voorzien van vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

De kosten voor vloerverwarming lopen uiteen van € 750 voor 0-14 m2 tot € 1.400 voor 46-40 m2. Wat naast de afmeting invloed heeft op de hoogte van de vloerverwarming prijs: kiest u voor bijverwarming of hoofdverwarming, kiest u voor infrezen of krimpnetten.

Wilt u een ruimte in uw huis laten betegelen dan is het nu het moment om uzelf de vraag te stellen: wil ik vloerverwarming of niet? Om deze keuze te maken vertellen we u eerst iets meer over de vloerverwarming prijs waar u ongeveer aan dient te denken voor het laten installeren van vloerverwarming. Bekijk in onderstaande tabels de gemiddelde prijzen (inclusief materialen en btw) per aantal m2:

Vloerverwarming prijs: Infrezen

Aantal m2Gemiddelde prijs
voor vloerverwarming
als bijverwarming
Gemiddelde prijs
voor vloerverwarming
als hoofdverwarming
0-14 m2€ 750€ 780 - € 850
15-20 m2€ 780€ 850 - € 950
21-25 m2€ 840€ 890 - € 1040
26-30 m2€ 880€ 950 - € 1120
31-35 m2€ 900€ 1010 - € 1200
36-40 m2€ 950€ 1070 - € 1280

Vloerverwarming prijs: Krimpnetten

Aantal m2Gemiddelde prijs
voor vloerverwarming
als bijverwarming
Gemiddelde prijs
voor vloerverwarming
als hoofdverwarming
0-14 m2€ 430€ 550 - € 850
15-20 m2€ 630€ 790 - € 1020
21-25 m2€ 680€ 900 - € 1080
26-30 m2€ 800€ 1020 - € 1150
31-35 m2€ 850€ 1070 - € 1270
36-40 m2€ 940€ 1180 - € 1360

Nu kunt u een inschatting maken van de vloerverwarming prijs, maar we kunnen het ons voorstellen dat u specifiek wilt weten wat vloerverwarming u in uw situatie gaat kosten. Daarom bieden we u de gelegenheid om gratis en volledig vrijblijvend offertes aan te vragen van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt. Win informatie in over de klus en de kosten van het laten plaatsen van vloerverwarming en maak thuis rustig een weloverwogen keuze. Kijk bijvoorbeeld naar prijs, maar ook naar keurmerken, zoals BOVATIN, en werkzaamheden. Zo heeft u een compleet beeld van de vloerverwarming prijs op de offerte.

Wat kost vloerverwarming

Bijverwarming of hoofdverwarming

Wat bedoelen we met ‘bijverwarming’ en ‘hoofdverwarming’ in de bovenstaande prijzenschema’s? Voorheen duurde het soms wel vier uur voordat u echt het effect van de vloerverwarming voelde en daarom moest vloerverwarming altijd gecombineerd worden met een radiator (bijverwarming). Tegenwoordig zijn de nieuwste modellen vloerverwarming al binnen twintig minuten op temperatuur en dat betekent dat een radiator overbodig is en de vloerverwarming dus als hoofdverwarming dient.

Verschil in warmte tussen radiatoren en vloerverwarming

Financieel voordeel

Behalve dat de ruimte over de gehele oppervlakte verwarmt wordt, vloerverwarming onzichtbaar is en het beter is voor de gezondheid zit er ook een financieel voordeel aan vloerverwarming. Doordat u de thermostaat met 1 à 2 graden Celsius omlaag kan zetten kunt u jaarlijks tot wel 6% op de prijs van uw energierekening besparen. Heeft u een goed geïsoleerde woning of laat u samen met de vloerverwarming een isolatielaag aanbrengen dan kan deze besparing zelfs oplopen tot 10 à 15 procent.

Vloerverwarming prijs vervoerskosten

Het kan zijn dat tegelzetters de vervoerskosten op de offerte apart vermelden. Wat is dan normaal qua kosten? Gemiddeld rekenen tegelzetters rond de 3 tot 5 cent per kilometer. U kunt dus besparen door voor een tegelzetter bij u uit de buurt te gaan.

Laat uw vloer op geschiktheid controleren

Vloerverwarming ondervloerOm te bepalen wat voor type vloerverwarming geschikt is voor uw woning dient een tegelzetter te weten met wat voor ondergrond hij/zij te maken krijgt:

  • Draagvloer (nummer 3): betonnen laag dat er in ligt bij de oplevering van een nieuwe woning
  • Dekvloer (nummer 1): cementlaag over de draagvloer

Misschien weet u zelf al om wat voor ondergrond het gaat en als u het niet weet of twijfelt kunt u een tegelzetter naar de ruimte in huis laten kijken zodat ze straks niet voor niks komen. De meeste tegelzetters rekenen hier een bedrag van rond de € 50 voor. Gaat u met de desbetreffende tegelzetter in zee dan wordt dit bedrag van het totaalbedrag afgetrokken. Vergelijk daarom voorafgaand offertes zodat u er een extra voordeeltje uit kunt halen.

Aanleveren en oplevering

Ligt uw oude vloer nog in de woning dan dient u deze te verwijderen voor het laten installeren van vloerverwarming. Dit kunt u zelf doen om op de kosten te besparen, de tegelzetter kan dan direct beginnen. Ziet u op tegen deze klus? U kunt met de tegelzetter afspreken dat zij de oude vloer verwijderen. Tegelzetters vragen daar gemiddeld een uurloon voor van rond de € 30,- aan € 40,-. Eventueel worden er nog extra kosten in rekening gebracht voor het wegbrengen van het vuil.

Hetzelfde geldt ook voor de oplevering aan het einde van de klus. U kunt er voor kiezen om zelf het puin weg te brengen en de eindschoonmaak te doen om zo op de kosten te besparen. Als u deze klus laat doen door de tegelzetter dan dient u rekening te houden met bovenstaande uurloon.

Besparingstips vloerverwarming prijs

  1. De thermostaat kunt u 2 graden lager instellen dan bij een radiator
  2. Isoleer uw woning. Bij infrezen dient het isolatiemateriaal te worden bevestigd in de kruipruimte en bij krimpnetten kan het isolatiemateriaal aangebracht worden onder de vloerverwarming.
  3. Door uw vloer te isoleren heeft u al snel 15% minder stookkosten.
  4. Een tegelzetter kan de vloerverwarming in verschillende ruimtes op diverse groepen aansluiten. Zo kan hij/zij voor iedere ruimte een andere temperatuur instellen. Bijvoorbeeld: de temperatuur in de hal een stuk lager zetten dan in de woonkamer.

Vloerverwarming prijs

Garantie op vloerverwarming

Als u geen technische achtergrond heeft kunnen we u aanraden het laten leggen van vloerverwarming uit te besteden aan een expert. Het uitbesteden van de klus hoeft tegenwoordig helemaal niet veel duurder te zijn dan als u het zelf doet. Een belangrijk voordeel: u heeft garantie. Na het plaatsen van de vloerverwarming komt er een laag tegels over de vloerverwarming heen dus u wilt natuurlijk graag dat het in orde is. Mocht er toch iets misgaan dan kunt u terugvallen op de garantie. Vraag hier gratis offertes aan van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt en oriënteer u eens om te kijken of u de prijs voor het laten installeren van vloerverwarming de moeite waard vindt. Waardevolle informatie kan nooit kwaad en wie weet vindt u wel direct de perfecte tegelzetter voor uw klus.