Offerte tegelzetter

De beste tegelzetter voor de laagste prijs kunt u heel gemakkelijk vinden door offertes met elkaar te vergelijken. Geen geneuzel meer in telefoonboeken en diverse bedrijven apart benaderen, tegenwoordig doet u dit met één druk op de knop.

Geld besparen en waardevolle informatie inwinnen

Door het aanvragen van offertes van meerdere tegelzetters geeft u uzelf gratis voordelen:

 • Besparen op de kosten (tot wel 40%): u gaat op de offerte zien dat de prijzen van tegelzetters zeer uiteen lopen.
 • Waardevolle prijsinformatie: u weet door offertes precies wat de klus gaat kosten, dus geen schatting en geen onverwachte kosten. Op deze manier kunt u beter een budget voor de klus opstellen en komt u niet voor verrassingen te staan.
 • Bespaar tijd: tijd bespaart u doordat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar kwalitatieve tegelzetters bij u uit de buurt (scheelt op de voorrijkosten) want dat werk hebben wij voor u gedaan.

Tegelzetter offertes aanvragen

Wat is er opgenomen in de offerte van tegelzetters?

In het kort bevat een offerte informatie over de werkzaamheden die de tegelzetter voor u gaat verrichten en welke kosten daaraan verbonden zijn. In het onderstaande rijtje ziet u de onderdelen die terug komen op een offerte:

 • Werkzaamheden
 • Prijsopbouw
 • Tijdsplanning
 • Garantie
 • Ondertekening

Aandachtspunten prijsopbouw

U gaat zien dat iedere tegelzetter een andere prijsopbouw hanteert. Als u let op de onderstaande punten zorgt u ervoor dat u de beste prijs eruit pikt.

 • Legloon: het legloon kan een tegelzetter berekenen op basis van uurloon, per m2 of door middel van een totaalprijs. De prijs per m2 of een totaalprijs is wat bij veel mensen de voorkeur geniet omdat u dan van te voren weet wat de klus gaat kosten.
 • Materiaalkosten: denk hierbij aan de kosten voor lijm of cement en het voegmiddel. Bij sommige tegelzetters is het legloon inclusief materiaalkosten en andere tegelzetters berekenen deze kosten los van elkaar.
 • Voorrijkosten: het is gunstig om een tegelzetter bij u uit de buurt in te huren omdat u dan de kosten voor transport zoveel mogelijk beperkt. Meestal berekenen tegelzetters zo rond de 3 à 5 cent per kilometer. Ook dit kunt u controleren op de offerte.
 • BTW: of de prijs inclusief of exclusief btw is kan de prijs ook flink doen dalen of stijgen. Over het algemeen zijn de prijzen altijd inclusief maar het is toch een puntje van aandacht waard in uw vergelijking zoektocht.

Badkamer laten betegelen

Adviesgesprek over de offerte

De eerste offerte hoeft uiteraard nog niet de definitieve offerte te zijn. Zit er een tegelzetbedrijf tussen waar u enthousiast over bent dan kunt u met dit bedrijf een adviesgesprek inplannen. Zij komen dan bij u langs om de situatie te bekijken en u heeft de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Mochten daar nieuwe afspraken uit voortkomen dan kunt u die laten opnemen in de offerte. Onderteken de offerte alijd zodat u een document heeft waar u op terug kunt vallen. De tegelzetter kan voor het adviesgesprek kosten in rekening brengen (meestal rond de € 50,-) maar mocht u met dat bedrijf in zee gaan dan worden deze kosten afgetrokken van het totaalbedrag.

Keurmerk

De overheid stelt geen specifieke eisen aan het vakmanschap van tegelzettersbedrijven wat betekent dat ieder willekeurig persoon, ook de niet handige mensen, een tegelzettersbedrijf kunnen beginnen. Daarom is het van belang dat er een keurmerk is voor tegelzetters bedrijven en dat is de SGAT-erkenning. Met dit keurmerk onderscheiden kwaliteitsgerichte en betrouwbare tegelzetbedrijven zich van concurrenten die zonder kwalificaties en garanties werken.

Offertes aanvragen

Het mooie van offertes aanvragen is dat u niets te verliezen heeft. Zonder verplichtingen en zonder ervoor te betalen ontvangt u 4 offertes van tegelzetters bij uw thuis. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is uw postcode in te vullen, zodat er tegelzetters bij u in de buurt gezocht kunnen worden, en een omschrijving geven van uw opdracht. Binnen twee werkdagen ontvangt u de offertes van de tegelzetters en kunt u op uw gemak de prijzenzoektocht starten en daar financieel voordeel eruit halen.

Offerte tegelzetter aanvragen