Goedkope tegels

De hoogte van de tegelprijs is volledig afhankelijk van uw wensen met betrekking tot formaat, kleur en materiaal. Wilt u zo goedkoop mogelijk tegels? Op deze pagina vindt u hiervoor verschillende tips.

Prijzen van goedkope tegels

Goedkope tegels vindt u in bouwmarkten, in de sale van tegelspeciaalzaken maar u kunt goedkope tegels ook kopen bij tegel outlet stores. In het onderstaande schema vindt u prijzen waar u gemiddeld aan dient te denken bij de aanschaf van wand- en vloertegels (bouwmarkten, sale bij tegelspeciaalzaak) en wat de gemiddelde prijzen zijn bij outlet stores.

Prijs per m2Voorbeeld:
badkamer met 17
m2 aan tegels
Voorbeeld:
woonkamer met 40
m2 aan tegels
Wandtegels€ 10 - € 25€ 170 - € 425€ 400 - € 1000
Vloertegels€ 15 - € 30€ 255 - € 500€ 600 - € 1200
Tegels bij een
outlet store
€ 12,50 - € 30€ 215 - € 500€ 500 - € 1200

Wilt u de tegels het liefst laten plaatsen in uw woning maar bent u in de veronderstelling dat dat duur is? Ook daar kunt u op de kosten besparen door offertes met elkaar te vergelijken. Dit kan u een besparing tot wel honderden euro’s opleveren! We bieden u graag gratis inzicht in het totaal plaatje aan kosten, vraag zonder enige verplichtingen offertes aan van 4 tegelzetters bij u in de buurt.

Metrotegels in de badkamer

Kom niet voor verrassingen te staan

Overige prijsvoordelen waar u van profiteert als u de klus laat doen door een ervaren tegelzetter:

  • geen onverwachte kosten want de prijs is van te voren afgesproken;
  • u heeft garantie als er toch iets mis blijkt te zijn met het tegelwerk.

Plaats u zelf de tegels en er gaat iets mis dan bent u vaak duurder uit dan dat u direct een tegelzetter op de klus had gezet. Overweeg dit punt goed.

Goedkope tegels: keramische tegels

Wilt u een zo goedkoop mogelijke tegel, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar keramische tegels. Dit zijn in de oven gebakken tegels van klei die te verkrijgen zijn in diverse formaten en in alle kleuren. Kortom er zit voor iedereen wel een geschikte tegel tussen, zelfs in de lagere prijsklasse.

Tegel outlet store

Het voordeel van een tegel outlet store is dat zij luxe tegels aanbieden voor een voordelige prijs. Dus waar u voor hetzelfde geld bij een bouwmarkt een simpele tegel koopt kunt u bij een tegel outlet store een luxere tegel kopen. De korting op luxere tegels kan oplopen tot wel € 25,- per m2 en dan vallen de luxere tegels in de categorie van goedkope tegels. Wilt u bijvoorbeeld de vloer in de woonkamer van 30 m2 van tegels voorzien dan kan dat u € 750,- besparing opleveren als u de tegel aanschaft bij een tegel outlet store.

Goedkope tegels bij outlet

Tips goedkope tegels

U kent vast wel de uitspraak dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Dat geldt uiteraard ook voor tegels; het is een duurzaam product en daarom is kwaliteit belangrijk. Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten bij de aanschaf van goedkope tegels zodat u er jarenlang plezier aan kunt beleven:

1. Kijk of u te maken heeft met wand- of vloertegels. Wandtegels zijn namelijk goedkoper dan vloertegels maar niet geschikt om op te lopen. Wilt u een vloer betegelen ga dan echt voor een vloertegel.

2. Let op de PEI-waarde, aangegeven op de verpakking van tegels. Deze waarde geeft aan hoe snel een tegel slijt. PEI-waarde 1 is geschikt voor aan de wand. Voor ruimtes in huis waar weinig verloop is (badkamer, slaapkamer) kan PEI-waarde 2 maar het is aan te raden om voor vloertegels minimaal te gaan voor PEI-waarde 3. Dan is er nog PEI-waarde 4 en 5, als u daar voor gaat dan is de kans op beschadigingen heel klein (4 is aan te raden voor de woonkamer).

3. 1ste, 2de en 3de keus tegels: tijdens de productie van tegels kunnen er lichte afwijkingen optreden op het gebied van afmeting, vlakheid en kleur. 1ste keus tegels hebben geen afwijkingen en zijn daarom makkelijk te plaatsen. 2de en 3de keus tegels hebben wel een lichte afwijking. Als u dat geen probleem vindt dan zijn deze tegels, in het kader van goedkope tegels, wellicht iets voor u. Op deze tegels wordt een korting van 20 à 25 procent berekend.

Klus samen met een ervaren tegelzetter

Wilt u graag uw tegels laten plaatsen door een ervaren tegelzetter en daar het liefst zo min mogelijk geld aan kwijt zijn? Dat kan; help zelf mee. Klusjes als: oude tegels verwijderen, kitten en schoonmaken kunt u prima zelf doen. Zo geeft u de lastige klus uit handen aan een expert en doet u de overige dingen zelf. Overleg dit wel van tevoren met de tegelzetter zodat zij u een prijsopgave kunnen bieden op maat.

Plaatsen tegels

Prijsinformatie overzichtelijk in een offerte

Start hier uw zoektocht naar de goedkoopste gekwalificeerde tegelzetter. Kosteloos en zonder verplichtingen bieden we u de mogelijkheid om offertes van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. De offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen en dan kunt u vanuit huis rustig bepalen of u de arbeidsintensieve klus gaat uitbesteden.