Kosten tegelzetter

Wilt u de tegelklus in uw woning uitbesteden maar heeft u geen idee wat de kosten voor een tegelzetter zijn? Dan bent u hier aan het juiste adres. Lees snel verder voor meer informatie over de kosten voor een tegelzetter.

Wat kost een tegelzetter?

Veel mensen vragen zich af wat het inhuren van een tegelzetter kost en hoe de totaalprijs is opgebouwd. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor een tegelzetter. In dit geval is ervoor gekozen om het legloon per m2 te tonen. Legloon in de vorm van een uurtarief of een vast bedrag voor de totale klus behoort ook tot de mogelijkheden.

Minimale kostenGemiddelde kostenMaximale kostenGemiddelde kosten tegelzetter (voor een ruimte met 20 m2 aan tegels)
Legloon per m2€ 25€ 30 - € 35€ 40€ 600 - € 700
Tegels per m2€ 15€ 30 - € 60€ 150€ 600 - € 1.200
Materiaal per m2€ 8€ 10 - € 15€ 20€ 200 - € 300
Totaalprijs per m2€ 48€ 70 - € 110€ 210€ 1.400 - € 2.200

De kosten van een tegelzetter verschillen per situatie. Heeft u een badkamer van 15 m2 en wilt u deze laten betegelen door een tegelzetter? Houd dan rekening met tegelzetter kosten van gemiddeld € 1.350. Deze prijs is inclusief materiaal- en arbeidskosten.

Kosten tegelzetter

Bent u benieuwd naar wat de prijs voor het inhuren van een tegelzetters in specifiek uw situatie is? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vakkundige tegelzetters bij u in de buurt. We bieden u graag de kans om verschillende tegelzetters met elkaar te vergelijken wat u, terugkijkend naar de badkamer van 20 m2, al gauw honderden euro’s besparing kan opleveren. Kijk bijvoorbeeld naar prijs, werkzaamheden of keurmerken, zoals het BOVATIN– of KOMO-keurmerk.

Legloon kosten tegelzetter

Legloon per m2 of een vaste prijs voor de gehele klus, dit zijn de meest gekozen opties. Zo weet u van te voren wat het totaalbedrag is, druk maken over de snelheid van de tegelzetter is dan niet nodig. Ook zijn er een aantal factoren die van invloed zijn op de hoogte van het legloon:

  • Het materiaal van de tegel: Natuursteen tegels laten plaatsen is duurder dan keramische tegels
  • Het legmotief: Wilt u uw tegels in verschillende motieven laten plaatsen dan stijgt de prijs
  • De grootte van de tegel: Hoe groter de tegel des te hoger is het legloon van de tegelzetter

Wilt u dus zo goedkoop mogelijk een ruimte in huis verrijken met tegels, dan kiest u voor: keramische tegels, horizontaal legmotief en een afmeting tot 30 x 60 cm per tegel.

Tegels badkamer

Kosten tegelzetter: Materiaal

Een tegelzetter kan geen tegels plaatsen zonder de volgende materialen: lijm/cement, voegmateriaal en kit. Wat wel goed is om op te letten, is dat de materiaalkosten bij de ene tegelzetter in het legloon is inbegrepen en bij een ander nog niet. Vraagt iemand het maximale legloon maar is dit wel inclusief materiaal, dan is deze tegelzetter niet duurder dan een tegelzetter die valt onder het minimale legloon. Controleer dit altijd op de offerte.

Oude tegels verwijderen

In sommige gevallen kan een tegelzetter over de oude tegels heen betegelen. Dit bespaart u flink in kosten, tijd en moeite. Laat de tegelzetter dus altijd eerst een blik werpen op de huidige tegels. Is de conclusie dat de oude tegels eruit moeten, dan kunt u kosten besparen door ervoor te kiezen om zelf de oude tegels te verwijderen. Voor het verwijderen van tegels rekent een tegelzetter in de meeste gevallen een uurtarief van rond de € 30,- en € 40,-.

Denk aan de voorrijkosten

Tegelzetters berekenen voorrijkosten door aan de klant. De gemiddelde prijs per kilometer is tussen de 3 à 5 cent. Het loont daarom om een tegelzetter bij u in de buurt te kiezen, zeker als de tegelzetter meerdere keren bij u langs dient te komen. Het zoekwerk naar vakkundige tegelzetters bij u in de buurt heeft Tegelzetter-Weetjes al gedaan. Als u het offerte formulier invult brengen wij u vrijblijvend en kosteloos met deze tegelzetters in contact.

Tegels

Warme voeten door vloerverwarming

Een tegelvloer zonder last te hebben van koude voeten? Kies voor vloerverwarming. Alle vloertegels zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, tegels pakken de warmte namelijk snel op. Het grootste voordeel: vloerverwarming is onzichtbaar en zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de totale oppervlakte van de ruimte. Radiatoren zijn tegenwoordig overbodig! Terugkomend op het eerder genoemde voorbeeld van de badkamer van 20 m2 kost het laten plaatsen van vloerverwarming u ongeveer tussen de € 850,- en € 1.000,-.

Ga voor de tegelzetter met de beste prijs

Gratis waardevolle informatie opvragen, dat kan nooit kwaad. Wilt u graag een concrete inschatting maken over wat het laten plaatsen van tegels u, in uw situatie, gaat kosten? Vraag bij ons gratis en zonder verplichtingen prijsoffertes op van ervaren tegelzetters. Vul uw postcode en wensen in en ontvang binnen 48 uur van maximaal 4 tegelzetters bij u in de buurt offertes. Weer een stap dichter bij de realisatie van uw tegelklus.

Offerte aanvragen