Tegeltrend: groot, groter, grootst met XXL-tegels

Het optisch vergroten van ruimtes in huis

Naast dat XXL-tegels indrukwekkend zijn om te zien, creëren de tegels ook optisch meer ruimte, bijvoorbeeld in uw badkamer of woonkamer. De tegel beslaat namelijk een groot oppervlakte waardoor er minder voegen nodig zijn en er een egaal geheel ontstaat. Heeft u een ruimte in huis die u groter wilt laten lijken, of heeft u al een grote ruimte maar wilt u daar het optimale uit halen, dan zijn XXL-tegels de oplossing.

XXL-tegels

Dunne tegel en smalle voeg

Door de huidige technologie is het mogelijk om, ondanks de grootte, de tegel toch dun maar net zo stevig te maken. Dit heeft de verkoop van XXL-tegels doen versnellen. Kortom, geen problemen met drempels in huis waar de tegel anders bovenuit zou steken en u verliest niet in hoogte. Doordat de tegel dunner is, is het ook mogelijk een smalle voeg tussen de tegels te plaatsen (2 mm). Kiest u voor een voeg in dezelfde kleur als de tegels dan lijkt het net of de vloer een groot geheel is. Rust, dat is het gevoel dat je erbij krijgt.

Van 30 tot maar liefst 120 cm

Grote tegels starten bij het formaat 30 x 30 cm. Dit formaat wordt vaak toegepast in kleinere ruimtes in huis, zoals de badkamer. Plaats u daar heel grote tegels, dan kan dit het ruimtelijk effect juist weer opheffen. In grotere ruimtes in huis, zoals de woonkamer, mag de tegel wel een aantal slagen groter. Was 60 x 60 cm de meest verkochte maat, nu is dat aan het verschuiven richting de 80 x 80 cm en kan het voor u echt niet groot genoeg dan zijn er zelfs XXL-tegels van 120 cm. Naast het vierkante formaat kunt u ook kiezen voor rechthoekige tegels. De langwerpige vorm zorgt niet alleen voor een optisch ruimtelijk effect maar laat de ruimte ook langer lijken bij een horizontaal legmotief.

XXL-tegels

Vakmanschap

Wilt u tegels op de vloer en/of wand laten plaatsen die het optimale uit de ruimte in uw huis halen? Laat u dan vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van XXL-tegels; het geschikte formaat en wat de plaatsingskosten zijn. Het is namelijk af te raden de grotere XXL-tegels zelf te gaan plaatsen, dit vereist vakmanschap. Ervaren tegelzetters hebben zich daar namelijk in de afgelopen tijd in laten specialiseren. Jarenlang genieten van de perfect geplaatste tijdloze tegelvloer, dat is toch ook waar u voor gaat?

Rate this post