Look-a-like tegels groeien in populariteit

Bij deze populaire nieuwe tegelsoort is aan alles gedacht om de imitatie zo realistisch als mogelijk te doen lijken, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Lees hier meer over de twee bekendste imitatie tegels.

Look-a-like: natuursteen

Natuursteen kent iedereen, een prachtige tegelsoort waarbij iedere steen uniek is. Een product dat wordt gewonnen uit groeves en dus door de natuur zelf is geproduceerd. Dit maakt dan ook dat deze tegelsoort prijzig is. Met de natuursteen look-a-like tegels kunt u toch de uitstraling van natuursteen in huis halen maar dan voor een lagere prijs; gemiddeld rond de € 25,- per m2. Compleet met de karakteristieke putjes, barstjes en adertjes zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden. Nog een voordeel is dat de look-a-like tegel makkelijker te onderhouden is omdat ze minder grof zijn dan natuursteen, al lijken ze uiteraard wel grof.

Look-a-like natuursteen

Look-a-like: hout

Hout is een poreus materiaal en kan daardoor niet in alle ruimtes in huis geplaatst worden, terwijl veel mensen wel de romantische sfeer dat hout uitstraalt prefereren. Ook hier biedt de look-a-like tegel uitkomst. In dit geval liggen de prijzen van echt hout en de look-a-like tegel redelijk gelijk, zo rond de de € 25,- per m2. Maar uit praktische overweging bieden tegels veel meer voordelen. Hout kan namelijk kromtrekken of gaan schimmelen in vochtige ruimtes en vlekken kunnen intrekken. De houtlook tegel heeft hier geen last van en met de verschillende houttinten, formaten, het reliëf en zelfs knoestjes in de plank, ademt deze tegel evenveel romantiek uit.

Houtlook tegel

Nog veel meer soorten

Look-a-like tegels van natuursteen en hout zijn veruit het populairste, maar tegenwoordig worden er imitaties gemaakt van veel meer verschillende bouwmaterialen: beton, staal, metaal en glas. Er zijn zelfs tegels in de ontwikkeling die eruit zien als behang. Heeft u een bouwmateriaal in gedachten dat u wilt verwerken, maar wilt u wel profiteren van de voordelen van tegels? Het is dan zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar een look-a-like tegel.

Rate this post