Fototegels, origineel en persoonlijk

Fototegels

Persoonlijke wand creëren

Wie nog ergens de gedachte heeft dat tegels saai zijn, heeft het mis. Dit, met alle trends meegaande, bouwmateriaal, kan namelijk worden voorzien van uw favoriete afbeelding en is toepasbaar in alle ruimtes van het huis. Het kan een eigen geschoten foto zijn waar u ontzettend trots op bent, maar ook een afbeelding die u bent tegengekomen tijdens een inspiratiezoektocht.

Keramische inbrand techniek

Keramische tegels bestaan uit klei en/of aarde en worden in de oven gebakken tot een tegel. De toplaag over de tegel kan voorzien worden van uw foto. Met een digitale techniek worden keramische kleuren geprint. Deze prints worden vervolgens op de tegels aangebracht en er op hoge temperaturen in gebakken. Op deze manier ontstaan er zeer duurzame tegels (kras-, vlek en waterbestendig) die uw foto mooi houden.

Fototegels

Formaten & kosten

U kunt ervoor kiezen om de afbeelding op 1 of meerdere tegels te laten bedrukken. Het formaat van de tegels is per leverancier verschillend, maar zijn meestal tussen de 108 en 150 mm. Qua kosten dient u te denken aan gemiddeld € 400,- tot € 800,- per m2 aan fototegels.

Vraag om een proeftegel

Spreekt het idee van de fototegel u erg aan, maar vindt u het toch wel een beetje spannend? U kunt tegen een kleine vergoeding een proeftegel aanvragen bij de leverancier van uw keuze. U kunt dan met eigen ogen zien of de kleuren en scherpte aan uw verwachting voldoen voordat u de gehele wand laat betegelen.

Rate this post